Koku nihayet yetkililere ulaşmış..!

Koku nihayet yetkililere ulaşmış..! Koku nihayet yetkililere ulaşmış..!
A- A+

Bolu’yu özellikle akşamları etkisi altına alan kötü koku, Boluluları canından bezdirirken nihayet resmi kurumlar harekete geçti.

Aylardır Bolu’nun dört bir yanından hissedilen ve yaz aylarından insanları balkon ve bahçelerinde oturamaz, evlerinin camlarını açamaz noktaya getiren beyaz et fabrikalarından geldiği net bir biçimde belli olan ağır kokunun nihayet ilgili ve yetkili resmi kurumlara da ulaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü; Beypiliç ve Erpiliç firmalarının atıklarını, kesimhanelerinin yanından geçen Büyüksu Deresi’ne boşalttıkları anların görüntülenmesi üzerine ancak harekete geçebildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından görüntüler sonrasında olayla ilgili inceleme başlatıldı. Ekipler tarafından yapılan tespitlerin ardından tavuk üretimi yapan Beypiliç ve Erpiliç’e "arıtmayı çalıştırmamaktan" tesis başı 1 milyon 160 bin lira para cezası kesildi. Gerekli önlemlerini ve ekiplerin uyarısını dikkate almadan suyu kirletmeye devam eden Erpiliç firmasına ise 2 milyon 323 bin lira daha ceza kesildi.

Bolu Valiliği tarafından ayrıca 2 firma hakkında "Çevreyi kasten kirletmek" suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 

Bolulular ise; Türkiye’nin ilk 100 firması arasında yer alan Beypiliç ve Erpiliç için kesilen milyon liralık cezaların etkili olmayacağı, çevreyi sürekli kirleten bu iki tesisin geçici süreyle kapatılması gibi kanunda yer alan daha ağır cezaların uygulanması çağrısında bulundular.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler